PLAYMOBIL speelgoed aanbiedingen

PLAYMOBIL

Playmobil: al jaren erg bekend onder de kinderen

Playmobil is al jaren erg bekend speelgoed in Nederland. Kinderen kunnen helemaal losgaan met hun fantasieverhalen. Playmobil heeft voor ieder kind wel wat: van politie, brandweer, ziekenhuizen en ambulances tot boerderijen, maneges, zwembaden, auto’s en piraten. Je kan het zo gek niet bedenken of Playmobil heeft het. 

De geschiedenis van Playmobil

Leuk feitje, Is het je ooit opgevallen dat de poppetjes helemaal geen neus hebben? Dit komt omdat de ontwerper van de poppetjes het opviel dat neuzen vaak ook ontbreken op kindertekeningen. De eerste ontwerpen zagen er heel anders uit dan dat ze nu zijn. Ze waren wel 7,5 centimeter hoog, dat is bijna net zo groot als een hand van een kind. Ook waren het toen die tijd alleen maar mannelijke poppetjes. 

Thema’s van Playmobil

Playmobil heeft veel veranderingen doorgemaakt. Het begon met bouwvakkers, ridders en indianen. Dit was in 1974. Al snel kwam er een setje van de politie erbij. In 1976 kwamen er ook accessoires bij, zoals auto’s en gebouwen.  Een thema die vroeger erg bekend was, is het westernthema, met onder andere een saloon, hotel, bank en sheriffs office. In 1976 kwamen er ook vrouwelijke poppetjes bij. Twee jaar later werd het uitgebreid met meerdere huidskleuren, en in 1981 kwamen er kinderen. Later kreeg je ook nog baby’s en poppetjes met een dikkere buik en zwangere vrouwen.

Populaire aanbiedingen van Playmobil

Door de jaren heen zijn er natuurlijk verschillende interesses ontwikkeld. Sets zoals, maneges, ziekenhuizen, en politiebureaus zijn eigenlijk altijd wel populair. Maar in 2021 zijn vooral auto’s erg populair. Zo is het Volkswagenbusje erg populair. Playmobil zit nooit stil, naast dat sets worden uitgebreid en aangepast, komen er altijd nieuwe thema’s uit en gaan ze mee in de populairste thema’s op dat moment. Zo hebben ze bijvoorbeeld sets van de bekende films Frozen en Spirit. Naast films hebben ze ook sets van feestdagen, zoals een kerstman, Sinterklaas en ze hebben zelfs een adventskalender.

Milieubewuste productie

De grootste speelgoedproducent van Duitsland, geobra Brandstätter Stiftung & co is de producent van Playmobil. Omdat kinderen van twee tot twaalf met hun speelgoed speelt, vinden ze het belangrijk om verantwoord om te gaan met natuurlijke grondstoffen. Ze voldoen aan wettelijke verplichtingen die van toepassing zijn. Ze proberen grondstoffen te beschermen en vervuiling te vermijden, ze nemen de energie-efficiëntie in acht om energie-gerelateerde prestaties te kunnen verbeteren. Alle werknemers zijn getraind om bewust om te gaan met energie. Door te spelen met Playmobil draag je ook nog een steentje bij aan het milieu.

Veelgestelde vragen over PLAYMOBIL Speelgoed

Waar is PLAYMOBIL speelgoed het goedkoopst?

Ben je benieuwd waar je PLAYMOBIL speelgoed het beste kunt kopen? Bekijk hier waar je deze kunt kopen. Momenteel zijn er 1482+ aanbiedingen van PLAYMOBIL speelgoed.

Zijn er PLAYMOBIL speelgoed aanbiedingen?

Ja, er zijn momenteel 1482+ aanbiedingen van PLAYMOBIL Speelgoed. Bekijk de aanbiedingen hier.