Jumbo speelgoed aanbiedingen

Jumbo

Van de gekste puzzels tot de tofste spellen: Jumbo heeft alles voor je in huis

Iedereen kent de winkel Jumbo wel, maar er is nog meer te vertellen over een hele andere Jumbo, namelijk het spelletjesmerk Jumbo. Een leuk spelletjesmerk met diverse spelletjes voor jong en oud. Ze hebben niet alleen maar spelletjes voor het hele gezin. Ze hebben ook leerspelletjes. Als je moeite hebt met getallen zijn er spelletjes ontworpen om jou te helpen leren. Verder hebben ze ook nog puzzels waar jij in uitgedaagd wordt!

Het begin van Jumbo

Het merk Jumbo was eerst van spellenmakers Hausemann & Hötte. Een Duitse reiziger genaamd Engelberg Hausemann begon in 1853 een zaak genaamd ‘Agentuur en Commissie Zaak in Kamerijen’. Later voegde Hötte zich bij het bedrijf en gingen ze verder onder de naam ‘Hausemann & Hötte’. Op gegeven moment ging Hausemann met pensioen en kwam het merk Jumbo tot leven. Het eerste wat Jumbo maakte was houten speelgoed. Ze kwamen er achter dat kinderen lerend spelen. Ze moesten er dus voor zorgen dat de spelletjes verantwoord bleven. Uiteindelijk kwamen er steeds meer spellen uit zoals Mens erger je niet! Pim Pam Pet en Ganzenbord. 

De bekendste spellen 

De meeste spellen van Jumbo ken je vast wel. Maar voor wie het niet kent hier nog een paar van de bekendste spellen uitgelegd. 

  • Mens erger je niet! is een spel van circa 1947. Het is een bordspel waarbij je moet zorgen dat jij als eerste in de vakjes komt. Je hebt vier pionnen die je binnen moet zien te slepen. Het enige nadeel is dat je tegenstanders hetzelfde willen. Onderweg kunnen jullie elkaar van het bord stoten zodat je weer helemaal opnieuw moet beginnen. Voordat je kunt starten moet je eerst het getal zes gooien met de dobbelsteen. 
  • Pim Pam Pet is een razendsnel denkspel waarbij je goed op moet letten. Je krijgt een kaartje voor je neus met een vraag. Bijvoorbeeld: noem een rivier uit Europa. Je draait aan het rad en daar komt een letter uit. Als je de letter A hebt gedraaid moet je zo snel als je kunt een rivier uit Europa noemen met de letter A. Wie aan het eind de meeste vragen heeft beantwoord, heeft het spel gewonnen!

De leukste puzzels met de leukste kortingen

De meeste puzzels van Jumbo zijn gemaakt door de bekende striptekenaar Jan van Haasteren. Hij heeft heel veel puzzels gemaakt voor het merk Jumbo. Zijn puzzels zijn een grote hit. Mensen die veel van puzzelen houden kunnen dus zeker kijken voor Jan van Haasteren puzzels. Je kunt een Jan van Haasteren goed herkennen aan een haaienvin die hij elke puzzel terug laat komen. Ik zou snel een puzzel pakken want klaar ben je nog lang niet 😉.

Veelgestelde vragen over Jumbo Speelgoed

Waar is Jumbo speelgoed het goedkoopst?

Ben je benieuwd waar je Jumbo speelgoed het beste kunt kopen? Bekijk hier waar je deze kunt kopen. Momenteel zijn er 285+ aanbiedingen van Jumbo speelgoed.

Zijn er Jumbo speelgoed aanbiedingen?

Ja, er zijn momenteel 285+ aanbiedingen van Jumbo Speelgoed. Bekijk de aanbiedingen hier.